Csodás Kamélia

Egy különlegesen csodálatos virágot hoztunk Nektek üzletünkbe. Csupán csak 1 darab van belőle, így igyekezz, le ne maradj róla!

Ha nem ismernétek, akkor most bemutatjuk Nektek!

A kamélia (Camellia japonica ) az egyik legnépszerűbb tél végén, kora tavasszal virágzó növény, melyet kiültethetünk földbe vagy dézsában is tarthatjuk.

A kamélia rendkívül jó hidegtűrő szobanövényünk, igazi télikerti növény, de nevelhetjük átriumban, nappaliban vagy akár kertben is, azonban nagyon fontos, hogy mindenképp védett helyre ültessük.

Haragoszöld, fényes, viaszos levelű, szép formájú bokra már önmagában is felhívja magára a nézelődő figyelmét, nem beszélve virágos állapotáról.

Gondozása

Tömött rózsaszerű virágait novembertől márciusig hozza. Ha szobanövényként vagy dézsás növényként nevejük, a virágzási időszaka januárra vagy februárra esik. Kerti növényként pedig márciusban-áprilisban virágzik. Egyedül a talajra kényes, szigorúan savanyú talajba kell ültetni, félárnyékba.

A csapvíz, különösen olyan helyeken, ahol kemény a víz, gyakran túl sok kalciumot tartalmaz, ez pedig hosszú távon csökkenti a gyökerek körüli savasságot. Az esővíz a legalkalmasabb a kamélia öntözésére. Ha esővíz nélkül maradsz, csapvizet is használhatsz egy vagy két hónapig, nyáron.

Metszése

 

Más korán virágzó cserjéhez hasonlóan a kamélia is késő nyáron és ősszel rügyezik, ezért metszése ebben az időszakban akadályozhatja a cserje növekedését. Épp ezért, tavasszal ajánlott a metszés, rögtön virágzás után és ugyanúgy kell eljárni, mint a többi évelő cserje esetében.

Ha egy túl nagyra nőtt kaméliát kell formázni és kisebbíteni, a komoly metszés általában nem okoz kárt és hatásos.

Fajtái

Hazai forgalomban többek között az alábbi fajták találhatók:

“Bella romana” – teltvirágú, fehér, piros csíkokkal
“Debutane” – telt, fényes rózsaszín
“Rosa” – telt, világos rózsaszín
“Rosso” – telt, vörös
“Kramer supreme” – sötét rubinvörös, bazsarózsaformájú
“Lavima maggi” – telt, világos rózsaszín, élénk rózsaformájú

KAPCSOLAT

NYITVATARTÁS

Shopping Cart
Call Now Button