Anyák Napi Virágcsokrok és Ajándékok

Az Anyák Napja 2020-as évben május harmadikára esik.

 

Az Anyák Napja az egyik legszebbb és legmeghatóbb virágos eseményünk, hiszen mindannyian a legszebb csokorral, vagy virágkompozícióval lepjük meg életünk legfontosabb személyét, az Édesanyánkat, Nagymamáinkat. 

Anya csak egy van! – tartja a mondás. S, milyen igaz ez! Ő az, aki pótolhatatlan.

 

Gondold csak át, mi mindent köszönhetsz Édesanyádnak, s mennnyi hálával tartozol Neki! Ő az, megszült, felnevelt, feltétel nélkül szeret, ha beteg voltál, akkor ott volt Veled, jóban-rosszban mindig ott van Melletted, sőt még felnőtt korodban is „fogja a kezed”, mert szemében nem vagy más még mindig, csak egy kisgyerek…

Egy kis Anyák napi áttekintés

 

Az amerikai eredetű hagyományt Magyarországon a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt honosította meg. Az első megemlékezést 1925-ben szervezték. Az anyák napját Magyarországon minden évben május első vasárnapján ünnepeljük. Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. Különböző országokban más-más módon ünnepelik.

Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját. Ezen a napon az emberek nagy többsége megpróbálja a lehetetlent: megköszönni az édesanyáknak fáradozásukat, önzetlenségüket, áldozathozatalukat. Olyan ünnep ez, amelyet nem lehet elsöpörni, értéke túl nő mindenféle társadalmi konvención.

Gyere el a dunaújvárosi Fleron Virágüzletbe és nézz körül a közelgő Anyák Napja ünnep alkalmából kínált alkalomhoz illő, szeretettel és hálával teli tavaszi virágcsokrok és egyéb ajándéktárgyak között!

Virágosat álmodtam

 

Édesanyám,
virágosat álmodtam,
napraforgó-virág voltam álmomban,
édesanyám,
te meg fényes nap voltál,
napkeltétől napnyugtáig ragyogtál.

Ágh István költeménye

Anyák Napi Idézetek és Versek

A következő oldalon egy csokrba gyűjtöttünk néhány szívhez szóló Anyák Napi Versidézetet a számotokra!

forrás: Wikipédia

KAPCSOLAT

NYITVATARTÁS

Shopping Cart
Call Now Button