Összeállításunk a 2015-ös Karácsonyi trendről

A karácsony a legszebb keresztény családi ünnepünk, amit lázas készülődés előz meg.

Az adventi koszorú és -naptár elkészítésével kezdődik az adventi időszak, melynek folytatása a lakás feldekorálása, a karácsonyi ajándékok felkutatása, majd az ünnepekre való felkészülés, nagybevásárlás, főzés, sütés.

De a nagy rohanásban ne feledjük el, hogy, mint a ruha divatban, a karácsony színeiben és formáiban is évről-évre megfigyelhetők az új trendek.

Ha szeretnéd követni az új irányvonalat, vagy csak a régi dekorációd szeretnéd felfrissíteni, megosztunk Veled egy összeállítást a 2015-ös év karácsonyi trendjéről, az újdonságairól

Természetesség, erdei hangulat

Idén a természetes anyagok, termések használata, a téli erdő színeinek, jeleneteinek és hangulatainak megjelenítése kerül előtérbe.

Vége a kötött korszaknak

 

A melegséget adó anyagok, textíliák az idén is tartják magukat, de a tavalyi év nagy slágere a kötött sál már sajnos a múlté. A trendi adventi koszorú, ajtó kopogtató az idén már farmeranyagból, szőrméből vagy gyapjúból készül.

Porondon az erdei állatok

Az évek óta kedvenc bagoly a karácsonyi díszekben is gyakran megjelent. Az idei évtől azonban a legnagyobb trónbitorló a róka, de rénszarvassal, mókussal és jegesmedvével is találkozhatunk .

Hagyományos fenyő helyett Karácsony Lady 

Főleg gyermektelen fiatalok körében, üzletekben vagy szépségszalonokban népszerű a karácsonyfa szoknyás próbababa.

A megszokott, élénk színek helyett sötét elegancia

A fekete, a fehér, a szürke és barna színek letisztultságot és visszafogott eleganciát sugároznak.

Grincsfa helyett manóka

Idén az erdei manó a trendi, nem az évek óta hódító grincsfa.

Négynél több gyertya 

Azok akik szeretnek több gyertyát égetni, azoknak kedvez ez az irány. Az advent négy vasárnapját jelképező négy gyertya helyett négynek a többszöröse a divat. Nagyobb koszorúra akár 24 is kerülhet, így karácsonyig minden nap meggyújthatunk egyet.  

Fényfüzér az adventi koszorúra és a kopogtatóra is

A sötét színek használatánál a fényes ezüst kiegészítők mellett a csillogást az adventi koszorúkba és kopogtatókba helyezett ledes fényfüzérek biztosítják.

Ajtó kopogató és adventi koszorú összhangja

Apróság ugyan, de a divatos ajtó kopogtató színben és anyagaiban mindig harmonizál az adventi koszorúval, attól szinte csak méretében tér el és persze hiányoznak róla a gyertyák.

Bejárati ajtó mellé is dekoráció

Most már nemcsak az ajtóra helyezett dísszel illik várni és köszönteni a vendégeket, hanem az ajtó mellé is helyezünk el díszt, vagy díszeket. 

Az új irányzatokat jó, ha figyelembe veszed. Azonban nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden évben új díszeket vegyen a fára, lecserélje eddigi dekorációját, elég minden évben csak frissíteni azt.

Nem az a lényeg, hogy a trendet kövessük, sokkal fontosabb, hogy megtaláljuk magunkat az ünnepben, megtaláljuk azt az irányzatot, amivel azonosulni tudunk.

Olyan dekorációt válassz, amilyen Te vagy, és ami illik otthonod hangulatához!

Nyugodtan szemezgess a sokkal színesebb és változatosabb 2014-es vagy a természet közelibb, esetleg elegánsabb, letisztult 2015-ös karácsonyi trendszínekből.

További inspiráló fotókat találsz

weboldalunkon vagy a Facebookon a Advent és Karácsony 2015 albumunkban

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.579904955491421.1073741856.332590500222869&type=3.

S ha tetszett a cikk, bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkolj minket a Facebookon!

KAPCSOLAT

NYITVATARTÁS

Shopping Cart
Call Now Button