Adventi Ünnepek

Bár még messze van november vége, mégis rohamosan közeledik az év talán legnagyobb ünnepe, amit kicsik és nagyok egyaránt nyitott szívvel és nagy lelkesedéssel várnak! Igen, november 29-én kezdetét veszi az adventi időszak!

Először is ejtsünk röviden néhány szót arról, mi is az Advent, illetve az adventi időszak.

Az adventus- latin eredetű szó, jelentése eljövetel, megérkezés. Az ünnep eredete az V-VI. századra nyúlik vissza, Jézus születésének ünnepére való felkészülés időszaka. Az advent 4 hétig tart, a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődik.

Két fontos eleme az adventi koszorú és az adventi naptár, melyek az ünnep eljöveteléig hátralévő napokat számolják. Az adventi koszorú készítése a XIX. században jött divatba, amikor örökzöld ágakkal, fagyönggyel, magyallal ünnepelték a téli napéjegyenlőség idejét. Ma hagyományosan fenyőgallyakból készül a koszorú négy gyertyával, melyek advent 4 hetét jelképezik, továbbá a hit, remény, öröm és szeretet szimbólumai. Uralkodó színei a zöld (örökzöld), a piros és az arany, melyek a karácsonyi ünnepkör domináns színei.

Manapság azonban nemcsak a klasszikus, kerek, zöldfenyős alapra tűzött gyertyás koszorúk léteznek, hanem modern, minimalista kompozíciók közül is válogathatunk. Formájuk lehet akár szögletes is. A zöld fenyő helyett készíthetünk ízléses fahéj karikákat, tobozkoszorúkat. Fokozhatjuk az érzéki hatást, ha fahéj, alma vagy narancs illatú gyertyával készült adventi koszorút vásárolunk!

Ha esetleg még nem érintett meg Advent szele, gyere el a dunaújvárosi Piac téri Fleron Virágüzletbe, ahol már roskadoznak a polcok az adventi díszek, gyertyák, kopogtatók, karácsonyi ajándékok és kerámiák alatt! Ezt a hangulatot érezni és látni kell! 

Gyertek és nézzetek körül üzleteinben, hangolódjunk együtt a karácsonyra!

KAPCSOLAT

NYITVATARTÁS

Shopping Cart
Call Now Button