Itt van az ősz, itt van újra – a 2014-es év ŐSZI Trendje

„S szép, mint mindig, énnekem.”

 

Egy kicsit elfogult vagyok, én az évszakok közül az Őszt imádom nagyon.

A fák, cserjék koronája először színt vált, a zöldből sárgába, narancsba, vörösbe és barnába fordul, aztán majd lehullik és egybefüggő színpompás avart alkot a földön. A természet ekkor mutatja meg igazán gyönyörű sokszínű arcát, a termékeny ősz cifraságát.

Néhány későn érő növény meghozza gyümölcsét, például az alma, a szőlő és a szilva. Ez a szüret időszaka. Számos meghatározó termés is megjelenik, mint a gesztenye, a makk, a gyermekek kedvencei, valamint színhez kötött társaik, a kék kökény, a piros csipkebogyó és galagonya, s a fekete fagyal.

Minden ugyanolyan, mint az előző években, s mint tavaly.

A  Carissa Virágboltokban is minden évben szinte azonos termékek kerülnek a polcokra, a kompozíciókba, így most is ugyanarról szól az aktuális virágkötészeti trend. Vagy mégsem? Carissa Csapatunk igyekszik követni az ép aktuális irányzatot. Rendületlenül alkalmazzuk a 2014-es év álta diktált különlegességet a színcsoportosítást, a növények, levelek, termések és virágok változatos egymás mellé rakásának játékát.

De lássuk, a színek terén, mik az idei Trendek:

1. A hagyományos Ősz

 

Amikor az ősz jut eszünkbe, szerintem mindannyian a tüzes színhatású virágösszeállításokra gondolunk, hogy az otthonunk és munkahelyünk belső tereit is ezek a meleg színek, mint a sárga, a narancs, a piros, a barna és a rozsda, megtöltsék némi „pluszhőmérséklettel”. Szívesen használunk fel tartósabb növényeket, szárított növényi részeket, hogy tovább gyönyörködhessünk ajtó- és falidíszeinkben, virágtáljainkban, vázáinkban. Hogy még megragadóbbak legyenek ezen díszek, a világos barack és a mohazöld színeivel dobjuk fel őket.

2. Az Ősz üdesége

 

A hagyományos színösszeállítás mellett már a kékes-bordós-lila is elég unalmas. Azonban, ha ezen színek mellé tesszük a körte világoszöld árnyalatát, és a sok rózsaszín és lila mellé feltétlen kerül egy kis kontrasztos narancs és rózsaszín, az már elég izgalmat áraszt. Játszunk a virágokkal is. Szerepet kap a dália, a Vanda orchidea, valamint a rikító színű krizantém. Virágdíszeinkbe, gyümölcsös összeállításainkba beleépítjük a szőlőfürtöt és szőlőlevelet. Ebben az időszakban a Vásárlóinknak már szívesen ajánljuk a tartós kompozíciókat, reneszánszukat élik a szárított virágok és más növényi részek.

3. A vagány Ősz

 

Ez az új színösszeállítás a ruhadivatból átvett trend. Igencsak merész, csak bátrabbaknak ajánljuk! Mégis ha jobban megnézzük, a színei, mint az okker- a megszáradt levelek színeződései- , a rikító almazöld, a világos zöld körte és hortenzia, a fekete fagyal és a szürke edények, abszolút az őszre emlékeztetnek, s modern díszek készülhetnek belőlük. Azoknak, akik kevésbé szeretik az extravagáns dolgokat, világosabb krém és matt rózsaszín elemekkel törjük meg az egyhangú, „szomorú” egységet.

Díszítsd velünk őszi környezetedet, hogy a szomorkás, hűvös, ködös, esős napok ellenére minden nap jó kedved legyen!

Tetszett amit láttál? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák!

KAPCSOLAT

NYITVATARTÁS

Shopping Cart
Call Now Button