Koszorúk

Részvét, valamint kegyeleti virágkötészet

A gyász mindig fájó!

Szomorú része életünknek a gyász, amikor egy Családtagot, Rokont, egy számunkra kedves Hozzátartozót, Barátot, Kollégát, Szomszédot vagy Ismerőst veszítünk el.

A gyász idején a legkisebb gesztus is nagy jelentőséggel bír, átsegíti a közvetlen Hozzátartozókat ezen a nehéz időszakon. Amennyiben nem tudsz részt venni a temetésen, lehetőséget kínálunk temetési koszorú, sírcsokor küldésre. A kegyeleti dísz tehát a részvét, a szeretet és a tisztelet jelképe, s a méltó megemlékezés, búcsú része.

A fájdalmas ámde méltó búcsúzáshoz, emlékezéshez járulunk hozzá, mint dunaújvárosi Fleron Virágüzlet a legfrissebb virágokból – csak úgy, mint egy örömteli ünnepen – készített koszorúinkkal, sírcsokrainkkal, ravatal és urnadíszeinkkel.

Friss és tartós virágainkból készített koszorúinkkal és kompozícióinkkal próbáljuk méltó képpen utolsó útjára kísérni az elhunytat, s enyhíteni a hozzátartozók fájdalmát.

Kérésedre a megrendelt kegyeleti díszeket és koszorúkat INGYENESEN kiszállítjuk a Dunaújvárosi Köztemetőbe, a Rendezvényterembe, vagy Szórásos búcsúztató esetén a Hajóállomásra.

Környező falvak temetőibe a megrendelt koszorú mennyiségétől függően számítjuk ki a tarifát, azonban az biztos, hogy kedvezményes áron szállítunk.

A kegyeleti dísz lehet részvét csokor, vagy koszorú. Attól függ, melyiket válasszuk, hogy az elhunyttal mennyire közeli vagy távoli a kapcsolat, illetve a család a hagyományos temetés vagy a hamvasztás, esetleg a szórásos búcsúztató mellet dönt. A közvetlen hozzátartozók a virágot illető kérésükről minden esetben a gyászjelentésben tesznek ajánlást.

A temetési csokrokba, koszorúkba bármilyen virágot kérhetünk. A leggyakoribb mégis a rózsa, orchidea, liliom, krizantém, gerbera, szegfű, nyáron a kardvirág. Ezek a legtartósabb virágok. Kérésedre akár az elhunyt kedvenc virágából is készülhet a dísz, vagy egyéniségét is tükrözheti a virág kollekció, mellyel személyesebbé tesszük. Fontos itt megjegyezni, hogy mi mindig friss, első osztályú virágokkal dolgozunk. Színben az örök fehér, amely a legelegánsabb, a tisztaságot és őszinteséget fejezi ki, s a gyász hagyományos színe. Azonban nem kell mindig a megszokotthoz ragaszkodni, nyugodtan eltérhetünk attól. Fenséges, szemet gyönyörködtető virágkompozíciókat készíthetünk különböző színárnyalatokban és különböző formájú virágokból.

A részvét és gyászcsokrokat kérheted személyes átvétellel üzletünkben (Temető utca 60. a temető közvetlen szomszédságában), illetve kiszállítással a következő címre:

Elhunyt neve

2400 Dunaújváros

Köztemető Ravatalozó vagy Rendezvényterem, Hajóállomás

A Megjegyzés rovatba tüntesd fel kérlek, a temetés időpontját és minden egyéb fontos információt! Mi 1 órával a szertartás előtt, a ravatalhoz visszük ki a kegyeleti készítményt. Ha szeretnél a csokor összeállításán változtatni, akkor légy kedves ezt a rendelés folyamán szintén a “Megjegyzés” mezőben jelezni nekünk.

Javasoljuk, hogy a temetésre történő megrendelésedet legalább 2-3 munkanappal korábban add le, hogy a kegyeleti készítmény minden virágát, díszítő elemét biztosítani tudjuk.

Koszorú formák

Görög koszorú egy fekvõ típusú koszorú, melynek a közepe üres. A virágok körben helyezkednek el. Díszíthető teljes-, vagy félkörben, súlypontosan, akár fejrészesen. A teljesen körbe díszített görög koszorúba min. 40 szál virág szükséges, ennél kevesebb virágból csak félgörög koszorút készítünk.

Domb koszorú közepes méretű, fekvő típusú kegyeleti dísz, amelyben a virágok minden irányból jól látszanak. Nevét onnan kapta, hogy a virágok domborúan emelkednek ki az alapból. 20-30 szál virág már elegendõ, hogy szép kompozíció szülessen. Átmérője kb. 50-60 cm, de kisebb változatát is elkészítjük. Urnás és koporsós temetésre egyaránt ajánljuk.

Az Álló koszorú mutat a legtöbbet látvány szempontjából, hiszen az alapja meg van döntve, így a virágok szembõl nézve látszanak. Fõleg koporsós temetésekhez ajánljuk. Egy átlagos méretű koszorú 80-100 cm magas és 20-30 szál virág már elegendő bele, de minél több a virág, annál tömöttebb, szebb kegyeleti díszt készíthetünk.

Fekvő koszorú nem annyira látványos, mert csak felülnézetből látszanak a virágok, de szállíthatósága szempontjából a legkedveltebb forma. Amennyiben messzire utazunk vele, érdemes ezt a formát választani, mert könnyen befér bármilyen típusú autóba. Általában 60-80 cm az átmérője, 20-25 szál virág elegendő bele. Itt is érvényesül a “Minél több virág, annál tömöttebb, szebb.” elv.

Gyertya vagy oszlop koszorú egy modern koszorú forma. Mérete általában 60-100cm magasság között van. Keskeny, nyúlánk fazonú kegyeleti dísz, mely különösen jól mutat és rendkívül változatossá teszi a ravatal díszítését, ha több exkluzív díszt rendelünk. Főkoszorúnak is megállja a helyét, azonban akad, hogy párban kérik, két egyformát, vagy ellentétes virágszínűt. Általában frontálisan díszítjük, de még szebb, még mutatósabb, ha teljesen körbe szórjuk a virágokkal. 

Kapcsolódó termékek

KAPCSOLAT

NYITVATARTÁS

Shopping Cart
Call Now Button