Anyák napja

Anyák Napi Virágcsokrok és Ajándékok

Az Anyák Napja

Az Anyák Napja az egyik legszebb és legmeghatóbb virágos eseményünk, hiszen mindannyian a legszebb csokorral, vagy virágkompozícióval lepjük meg életünk legfontosabb személyét, az Édesanyánkat, Nagymamáinkat. 

Anya csak egy van! - tartja a mondás. S, milyen igaz ez! Ő az, aki pótolhatatlan.

Gondold csak át, mi mindent köszönhetsz Édesanyádnak, s mennnyi hálával tartozol Neki! Ő az, megszült, felnevelt, feltétel nélkül szeret, ha beteg voltál, akkor ott volt Veled, jóban-rosszban mindig ott van Melletted, sőt még felnőtt korodban is “fogja a kezed”, mert szemében nem vagy más még mindig, csak egy kisgyerek…

Egy kis Anyák napi áttekintés

Az amerikai eredetű hagyományt Magyarországon a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt honosította meg. Az első megemlékezést 1925-ben szervezték. Az anyák napját Magyarországon minden évben május első vasárnapján ünnepeljük. Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. Különböző országokban más-más módon ünnepelik.

Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját. Ezen a napon az emberek nagy többsége megpróbálja a lehetetlent: megköszönni az édesanyáknak fáradozásukat, önzetlenségüket, áldozathozatalukat. Olyan ünnep ez, amelyet nem lehet elsöpörni, értéke túl nő mindenféle társadalmi konvención.

Gyere el a dunaújvárosi Fleron Virágüzletbe és nézz körül a közelgő Anyák Napja ünnep alkalmából kínált alkalomhoz illő, szeretettel és hálával teli tavaszi virágcsokrok és egyéb ajándéktárgyak között!

Virágosat álmodtam

Édesanyám,
virágosat álmodtam,
napraforgó-virág voltam álmomban,
édesanyám,
te meg fényes nap voltál,
napkeltétől napnyugtáig ragyogtál.

Ágh István költeménye

Kapcsolódó termékek

Szerelmes Szivek

19900 Ft49900 Ft

Mini Orchidea

6900 Ft18900 Ft

Lila Harmónia

16900 Ft24900 Ft

Fleron Bokréta

6900 Ft16900 Ft

Krém

6900 Ft11900 Ft

KAPCSOLAT

NYITVATARTÁS

Shopping Cart
Call Now Button