rózsa

A rózsa elhagyhatatlan virága a dunaújvárosi Carissa Virágboltok kínálatának. Közismert, hogy a rózsa már évezredek óta díszíti nemcsak a kertjeinket hanem az otthonainkat is. Az első olyan dísznövény, amelyet több ezer éve már ültettek az emberek. Tudtad, hogy a legkönnyebben nemesíthető virág a rózsa, melyet fajok, színek és formák sokaságával különböztetjük meg? A rózsa közismerten a szerelem és a szeretet szimbóluma, így a legkiválóbb és legklasszikusabb ajándék, ha virágról van szó.

Milyen jelentéssel bírnak a rózsa szirmainak színei?

Vörös rózsa 

A romantika, a szenvedély valamint a szerelem jelképe a vörös rózsa. Minden Nő érzékeire hat, ha rózsát kap, és felismeri a közölt üzenetet: “Szeretlek!”.

Rózsaszín rózsa

A lassan kivirágzó szerelem jelképe. A szín a hamvasságot jelképezi. A rózsaszín sötét árnyalata a megbecsülést jelképezi, míg a világosabb árnyalattal tiszteletet fejezhetünk ki.
Tipp: Remek ajándék első randevúra.

Sárga rózsa

A bocsánat kérés és a megbánás szimbóluma a sárga rózsa, valamint jelképezheti a barátságot is. Tipp: Romantikus randevúra nem illik sárga rózsát vinni, hacsak nem a plátói szerelmet szeretnénk üzenni.

Narancssárga rózsa

A szín jelentése tűz, mely hatással lehet elménkre és érzelmeinkre. Életöröm és energia. Tipp: Narancssárga rózsával köszönhetjük meg leginkább, ha valaki új szemlélettel gazdagította életedet.

Fehér rózsa

A fehér rózsa az ártatlanság, tisztaság és hűség jelképe. kifejezhetjük vele búcsút, illetve újrakezdés szándékát.

A rózsák számának jelentése

A színek jelentésén kívül még érdemes figyelmet fordítani a rózsaszálak számának. Egy szállal szerelmet, három szállal imádatot, tizenhárom szállal ellenszenvet fejezhetünk ki.

Ne felejtsd el, hogy a Rózsa nevezető ismerőseid augusztus 30-án ünneplik a névnapjukat!

Oldalak