Részvét, valamint kegyeleti virágkötészet

Kegyelti díszek, koszorúk

A gyász mindig fájó!

Szomorú része életünknek, amikor közeli hozzátartozót, barátot veszítünk el. A fájdalmas ámde méltó búcsúzáshoz, emlékezéshez járulunk hozzá, mint dunaújvárosi Fleron Virágüzlet a legfrissebb virágokból – csak úgy, mint egy örömteli ünnepen – készített koszorúinkkal, sírcsokrainkkal, ravatal és urnadíszeinkkel.

Friss és tartós virágainkból készített koszorúinkkal és kompozícióinkkal próbáljuk méltó képpen utolsó útjára kísérni az elhunytat, s enyhíteni a hozzátartozók fájdalmát.

Kérésedre a megrendelt kegyeleti díszeket és koszorúkat ingyenesen kiszállítjuk a Dunaújvárosi Temetőbe, Vizi urnás temetés esetén a Hajóállomásra.

Környező falvak temetőibe a megrendelt koszorú mennyiségétől függően számítjuk ki a tarifát, azonban az biztos, hogy kedvezményes áron szállítunk.

Koszorú formák

A Görög koszorú egy fekvõ típusú koszorú, melynek a közepe üres. A virágok körben helyezekednek el. Díszíthetõ teljesen, vagy félkörben, súlypontosan, akár fejrészesen. A teljesen körbe díszített görög koszorúba min. 40 szál virág szükséges, ennél kevesebb virágból csak félgörög koszorút készítünk .

A Domb koszorú közepes méretû, fekvõ típusú kegyeleti dísz, amelyben a virágok minden irányból jól látszanak. Nevét onnan kapta, hogy a virágok domborúan emelkednek ki az alapból. 20-30 szál virág már elegendõ, hogy szép kompozíció szülessen. Átmérője kb. 50-60 cm, de kisebb változatát is elkészítjük. Urnás és koporsós temetésre egyaránt ajánljuk.

Az Álló koszorú mutat a legtöbbet látvány szempontjából, hiszen az alapja meg van döntve, így a virágok szembõl nézve látszanak. Fõleg koporsós temetésekhez ajánljuk. Egy átlagos méretû koszorú 100-130 cm magas és 20-30 szál virág már elegendõ bele, de minél több a virág, annál tömöttebb, szebb kegyeleti díszt készíthetünk.

A Fekvő koszorú nem annyira látványos, mert csak felülnézetből látszanak a virágok, de szállíthatósága szempontjából a legkedveltebb forma. Amennyiben messzire utazunk vele, érdemes ezt a formát választani, mert könnyen befér bármilyen típusú autóba. Általában 80-100 cm az átmérője, 20-25 szál virág elegendő bele. Itt is érvényesül a "Minél több virág, annál tömöttebb, szebb." elv.

A Gyertya vagy oszlop koszorú egy modern koszorú forma. Mérete általában 80-120cm magasság között van. Keskeny, nyúlánk fazonú kegyeleti dísz, mely különösen jól mutat és rendkívül változatossá teszi a ravatal díszítését, ha több exkluzív díszt rendelünk.                                                                                                            Főkoszorúnak is megállja a helyét, azonban akad, hogy párban kérik, két egyformát, vagy ellentétes virágszínűt.

Általában frontálisan díszítjük, de még szebb, még mutatósabb, ha teljesen körbe szórjuk a virágokkal.      

Tetszett amit láttál? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák!